Weingut Holger Koch – Pinot Noir Herrenstück 2011

Lørdag bliver forsat i Pinot Noir’s tegn. En frisk dejlig sag hjembragt fra sommeren ved besøg hos Holger Koch i Kaiserstuhl. En weingut som vil ha’ tingene skal være det perfekte. Det kan man da kun være imponeret af 😉

Farven er lys rød, nærmest gennemsigtig. Næsen er flot med noter af ribs, jordbær, skov og ymer. Er en anelse let parfumeret. I smagen er vinen koncentreret og kompleks med god frugtsødme, aroma og finesse og et godt bid med dejlig smag af kirsebærsten, tranebær og lidt hyben – man fornemmer lidt tannin i eftersmagen. Det er en vin, som giver meget fra sig allerede i sin ungdom, men mon ikke den bliver bedre med 1-3 år på bagen.. Glæder mig, og venter meget gerne til den næste flaske skal smages.

Pris 10 € hos Holger Koch i Vogtsburg-Bickensohl

Kan købes hos www.vinbutikken.dk i Danmark

Vurdering:

Familen Rebbau har produceret druer i Kaiserstuhl i mange generationer og i 1999 besluttede Holger Koch at starte egen vinproduktion af disse. Vi har altid kørt forbi Kaiserstuhl på vores vej til Alsace uden at stoppe op – det har snydt os for mangen en god vinsmagning. Heldigvis fik vi området anbefalet af en lokal vinkyndig og vi har nu besøgt Holger Koch de sidste 3 år som privat personer. Alle årgangene afspejler at her er en mand der efter mange eksperimenter har knækket koden på hvordan Kaiserstuhls vinmarker og druer skal behandles for at producere vine med renhed, styrke og vitalitet understøttet udelukkende af intens drue smag.

Holger Koch og familie ejer idag mere 6,5 hektar vinmarker alle tilplantet med sorterne Weissburgunder (Tysk Pinot Blanc klon), Grauburgunder (Tysk Pinot Gris Klon), Spätburgunder (Tysk Pinot Noir klon) og Fransk bourgogne Pinot Noir.

Holger Koch producere sine druer og vine så tæt på naturligt som man kan komme. Alle vinstokke stammer fra gamle vinplanter så man bibeholder rene drue arter. Kvaliteten forbedres ved at biodynamisk dyrkning med organisk gødning som giver beder og bedre jord år for år. Al arbejde udføres manuelt hvis muligt. Mange vine fremstilles med den naturlige gær. Alle Holger´s vine vil imponere vindrikkeren med deres fin nuanceret og forfriskende længde i smagen.

Dette indlæg blev udgivet i Kaiserstuhl, Pinot Noir, Tyskland og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar