Efterårsmagning 2012 Bichel Vine

Søndag var der den store efterårssmagning hos Bichel Vine, som igen i år blev afholdt i Scandinavia Congres Center i Århus.

Vanen tro kan man næsten sige, så tog undertegnede og en god ven i form af Steffen endnu engang afsted til ovenstående arrangement. Nu vil jeg ikke gennemgå hver eneste vin fra de 8 stande, men blot give en generelt indtryk af smagningen med visse guldkorn fra kultbaren.

Smagningen bød bl.a på en lang række topvine med hovedvægt på Bourgogne, Rhône og Piemonte, stort råvaremarked m.verdens bedste råvarer, Kultbar og i Århus – Havnens Fiskehus, Emmerys, Foldby og Smag. Der var rigtige vinbønder fra Piemonte og Bourgogne og specialstand for erhvervskunder m. gaveløsninger med vin og mad.

På en af standen stod en kendte dansker fra Bourgogne – nemlig Knud Kjellerup med vin fra hans domæne. Han laver vin med høj kvalitet i både rød, hvid og cremants fra Côte Chalonnaise. Han havde også vine med fra Domaine Bernollin som i 2005 blev købt af negociantfrimaet Albert Sounit, der siden 1993 har været ejet af danske Knud Kjellerup sammen med to gode venner.
Bernollin omfatter ca 14 ha vinmarker og der produceres rød og hvid Bourgogne samt Cremant de Bourgogne.
Siden Knud Kjellerup overtog Albert Sounit er der investeret i både bygninger og materiel med henblik på stadig forbedring af kvaliteten.

Foldby’s Mad & Vin var også på stedet, og de kunne diske op med nogle dejlige “hapser” med ansjos humus. Det gik til at rense ganen imellem i mange vine. Foldby’s mad & vin begyndte som et enkeltmandsfirma, som specialiserede sig i at sammensætte diverse menuer med tilhørende vine. Foldby’s er nu rykket til Øer Maritime Ferieby ved Ebeltoft.

Montes var selvfølgelig også på stedet, eftersom Bichel har importen af hans vine. Det blev en dejligt gensyn med deres super gode oversøiske vine. Montes er en af de førende kvalitetsproducenter i Chile. Man har bevidst holdt sig fra at lave de helt billige vine, og præsterer år efter år en række vellavede vine med masser af “value” – fra de enkle og velsmagende basisvine til “Icon”-vinene, der regnes for nogle af de ypperste fra Chile og som har høstet stor international anerkendelse.

Som afslutning på en god smagning, skal man huske at gå i “kultbar”. Har man været der en gang – kommer man der helt sikkert igen 😉

Der var især en producent som undertegnede måtte smage. Og det var Olivier Bernstein som er Bourgognes nye superstjerne. Efter at have lavet topvine i Roussillon er han startet som micronegociant i Bourgogne, hvor han stort set kun laver Grand Cru og 1. Cru fra plots med gamle vinstokke, som han lejer, således at han selv står for dyrkningen af druerne. Vi smagte først hans hvide Puligny-Montrachet 1. cru af denne kvalitet fortjener tilsvarende råvarer af høj kvalitet; det er en vin, der matcher det bedste fisk, skaldyr og fjerkræ tilberedt med omhu. Hummer, jomfruhummer, kammuslinger, rødtunge, pighvar, Bresse-kylling osv. serveret med smør og flødebaserede saucer balanceret med tilpas syre. God også til karakterfulde komælksoste som Comté fra Marcel Petite. Kompleks og forfinet næse med bred vifte af frugt domineret af lime og med et strejf af røg fra fadet. Smagen er en perfekt balance af frugt og syre med fin mineralitet og meget lang eftersmag. Det er super godt hvidvin.. Jeg blev ret imponeret af denne vin! Top dollar..

Derefter gik vi direkte videre til hans Pinot Noir fra Grand Cru Bonnes Mares, der ligger i kommunerne Chambolle-Musigny og Morey St. Denis. Vinene er kraftigere end fra le Musigny, men stadig meget, meget elegant. 50 % afstilkning og 3-4 ugers koldmaceration inden gæring. Lagret 14 mdr. på fade fra bødkeren Stephane Chassin. Tæt og intens næse med noter af mørke kirsebær, mint, roser og violer. Fantastisk koncentration og balance i smagen – fyldig og fløjlsagtig og stadig elegant og mineralsk. Utrolig lang eftersmag. Klasse vin. Grand Cru spiller altså bare..!

“Kultbaren” blev ført i sikker hånd af “Vinpusher” Michael Poulsen.

Mister “Bichel” ham selv var selvfølgelig også tilstede. Bichel ejes af Gunnar Steen Jakobsen, tidligere advokat, men siden 1986, først landmand og vinhandler, nu vinhandler og landmand med egen vinmark. Som de siger hos Bichel “Vi har ambitioner om at være de bedste til at koble mad og vin. Vores medarbejderstab består af mad entusiaster, kogebogsforfattere, restaurantchefer, og vi samarbejder med danske top restauranter, Køkkenskolen i Provence og Emmerys”

Det blev enden på en dejlig eftermiddag hos Bichel Vine. Endnu engang et rigtigt godt arrangement, som undertegnede helst sikkert vil fortsætte med at komme til.. Husk at holde øje med om der kommer en smagningen igen til næste år, så kan du også prøve lidt godt til ganen – især “kultbaren” er et godt sted at slutte arrangementet af med.

Jeg vil slutte af med lige at vise udvalget fra “kultbaren”.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Bichel. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s