Volnay Clos des Chênes, 1.Cru, Domaine Bouchard Père 2009

Så kom vi til en rødvin mere fra det dejlige Bourgogne. Denne gang blev det denne 1.Cru fra Volnay. 1.Cru er det næste officielle trin på rangstigen efter Village. Der findes 570 1.cru’er i hele Bourgogne, og står for ca. 15% af Bourgogne’s produktion.

Volnay er generelt mere mineralsk, fin og kompleks end Beaune, der typisk er mere ligefremme, saftige og rige.. Marken Clos De Chêne udgør 15 hektar i Volnay og ligger højest på skråningen, og er generelt lidt mørkere end vine fra andre marker i Volnay. Kommunen bliver flere gange sammenlignet med Chambolle.

Farven er dybrød. Næsen er kompleks og har fantastiske noter af kirsebær, læder, violet, og der er undertoner af mineralitet, knust urter og et strejf af jord, og endelig det animalske som henleder en til kostald. Smagen er dyb, fyldig, ren og flot struktur med en fin kerne af frugt, gode tanniner, flot syre og fin længde med en ungdommelige og sød finish. En skøn, lækker og tiltalende vin, som jeg klart skal smage igen!

Pris 434 kr. hos Erik Sørensen Vin

Vurdering:

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Bourgogne, Frankrig, Pinot Noir, Vinaften d. 22 sep 2012 og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s