André Brunel Chateauneuf Du Pape Cuvée Centenaire 2003

Vin nr. 6 til Strobel Vinimports smagning af Chateauneuf-du-Pape i Randers Vinlaugh.

Farven er meget mørkerød. Næsen er ikke særlig indbydende – virker gamle med dufte af muld, blomme, sherry og svesker. Smagen er ligeså. Ikke min stil med det “gamle” særpræg. Virker oxideret, hvor vinen med tiden får en brun tone i farven, mister sin frugt og lugter af sherry eller eddike. Ærgerligt, men skal samtidig huske at nævne, at der var flere som sagtens kunne lige den stil!

Pris 998 kr. hos Strobel Vinimport

Vurdering:

Andre Brunel er sammen med sin kone Lucien 3. generation af vinavlere på stedet. Lagringkældre og administration findes på Chemin Bois de la Ville, men ellers sker produktionen flere steder, bl.a. i Sorgues, hvor et tidligere lager for appelsiner tjener som oplagringsrum, for de aftappede vine. Man kan ikke rigtig komme til at tage et præsentabelt billede fra domænet, men som den sindige og beskedne Brunel udtrykker det: Det er jo heller ikke bygningerne, der er det vigtigste.

Domænet har taget navn efter de store rullesten, der dækker en stor del af området: cailloux roulés eller galet roulés.
Les Cailloux har ca. 18 ha. AOC Chateauneuf du Pape. Heraf ca. 2 ha. med hvidvinssorter og godt 2 ha. med meget gamle Grenachestokke (80-110 år).

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Chateauneuf du Pape, Frankrig, Strobel Vinimport - 22 sep 2012 og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s