Villa Giada – Novenove Monferrato Rosso, Merlot 2008

Weekendens første vin bød på en spændende sag fra Italien på ren Merlot. Italien og Merlot er ikke den mest anvendt sammensætning. Men få producenter kan faktisk godt lave en ordentlig vin på Merlot i Italien.

Farven har en intens rubinrød farve med lilla i kanten. Næsen har dufte af røde bær, rosenvand, lakrids og vanilje. Smagen er halv-tør og fyldig med lakrids og bær. Vinen har middel krop og en del syre med en begrænset eftersmag, og bliver i sidste ende lidt klodset i udtrykket efter et par glas.

Så vinen bliver jævn kedelig, og efterlader en bismag, som er knap så tiltalende.

Pris 68 kr. hos Jysk Vin

Vurdering:

Villa Giada ligger i hjertet af Piemonte ‘s vinområde, midt mellem bakkerne i Asti og Alba, nær Monferrato og Langhe, de to ønologiske regioner Piemonte. De ejer mere end 25 hektar vinmarker, som ligger i klynger omkring 3 gamle gårde. Der har ligget vinmarker på ejendommen i mere end 200 år og al jorden dyrkes nu efter økologiske principper. Vingården er siden 1993 blevet drevet af Andrea Faccio. Han har udstyret vinkælderen med det mest avancerede udstyr til vinfremstilling med moderne temperaturkontrollerede gæringstanke i rustfrit stål. Modningen foretages i de gamle underjordiske kældre, gravet ud under gården for mere end to århundreder siden. Kælderen har en konstant temperatur på 14 ° – 16 ° C og en optimal relativ luftfugtighed på omkring 80%.

Druerne er høstet med hånden for at behandle dem så skånsomt som muligt og for at foretage en vigtig indledende kvalitetskontrol. De bliver bragt til vinkælderen i små kasser, hvorefter stænglerne fjernes inden presning. Efter gæringen udvælges de forskellige kvaliteter til lagring på store fade, mindre tønder eller små franske barriques, som Villa Giada stadig anser for bedst til lagring af de helt store vine. Efter en passende fadlagring tappes vinen på flaske for så at ligge yderligere i nogle måneder før den frigives til salg.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Italien, Jysk Vin og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s