San Silvestro Monferrato Rosso 2009

En dejlig aften på terrassen med god mad skal følges med et godt glas vin. Vinen kommer fra nogle tidligere indkøb på tilbud fra SuperBest.

Mørk rød uigennemsigtig farve. Ret intens og fad domineret næse med chokolade og vanilje. Moderne stil, hvor man savner lidt af Barberas normale friskhed. Det bliver dog bedre i smagen. Middel krop, saftige tanniner og en middellang finish. Samlet set en god balanceret vin, relativt billige og en interessant blanding med Barbera og Cabernet Sauvignon..

Pris 75 kr. på tilbud 50 kr. hos SuperBest

Vurdering:

Piemonte i det nordvestlige Italien er verdensberømt for 2 ting – vin og trøfler. Sartirano familien står bag Cantine San Silvestro. Sartirano familien har lavet vin siden 1871. I 1976 byggede de et helt nyt og moderne vineri. I 2002 købte de endnu en ny vingård (“Ghercina”), som i dag fungerer som hovedkvarter og vineri. Dette nye vineri ligger i Novello, som er centralt i Piemonte. 80% af det nye vineri ligger under jorden.

Der bruges primært druer fra egne marker. De er i dag et super moderne vineri, som bruger temperaturstyret ståltanke til gæringen og træfade til lagring. Det er stadig den dag i dag, 100% familieejet og ligeledes drevet af familien.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Italien, Piemonte og tagget , . Bogmærk permalinket.

Et svar til San Silvestro Monferrato Rosso 2009

  1. Niels jørgen bundgaard siger:

    Vinen er fantastisk ren i smagen, med bløde tanniner og frisk frugt. Den dufter let af brombær, og er i munden særdeles blid og dejlig.
    Vinen føles let drikkelig, og. har en fin balance mellem syre, og frugt. En let vin tiøl terrassen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s