Domaine la Machotte Gigondas 2010

Så fik vi også smagt en vin mere hjembragt fra ferie. Denne gang en vin fra Rhone. Og som mange andre gange, så kan vinen smage noget anderledes når man kommer hjem! Det gjorde denne her osse..

Vinen viser behagelige, skinnende kirsebær og lilla farver. Modne hindbær og solbær aroma kompliceres af røget kød, lakrids og mørk chokolade, mens en antydning af røg afslører modning af vinen i egetræsfade.
I munden er den elegant og glat, båret af en anelse surhed som jeg personligt ikke er så vild med, fine tanniner samt fylde og kraft, som man bør forvente af en ægte Gigondas.

Pris 9.50 €

Vurdering:

Der findes Gigondas og der findes Gigondas. Den lille flækkes pittoreske beliggenhed under de dramatiske ”tænder” er en af årsagerne til vinenes potentielt perfekte udtryk. Gigondas befinder sig nemlig lige oveni nordgrænsen for mourvedre og grenaches udbredelse, så selve den geografiske placering er mindst lige så afgørende. Flere producenter, udtrykker køligt at den lokale jordbund jo ikke er ret meget forskellig fra den i Bordeaux og Bourgogne – naturlig dræning, mergel, grus og kalksten finder man også her. Flere vine kan balancerer på grænsen til det ubehagelige, især tidligere årgange. Nyere årgange vidner om mere friskhed, mere ren bærfrugt, fin mineralitet og så er de først og fremmest lavet for at blive drukket, ikke smagt.

Pierre Amadieu ejer i dag 137 ha., heraf 127 ha. Gigondas og dermed næsten 10% af hele appellationen (1310 ha.).
De 10 resterende ha. ligger i Cotes du Rhone, Cotes du Ventoux og Vin du Pays de Vaucluse.
Det hele begyndte i 1929, hvor bedstefaderen Pierre Amadieu købte 7 ha. og dermed grundlagde firmaet.
I dag drives firmaet af grundlæggerens efterkommere: Sønnen Claude (ansvarlig for driften af vinmarkerne), Claudes kone Muriel (ansvarlig for kontorarbejdet) og 3. generation Pierre Amadieu (nevø til Claude), som er ansvarlig for vinfremstillingen og general manager.
Damien, søn af Claude og Muriel, arbejder også på domænet.
Høsten bringes til Romane, hvor den første del af vinificeringen foregår.
Når vinene skal lagres på fade, bringes vinene til Machotte, hvor fadkælderen findes.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Frankrig, Gigondas, Rhône og tagget , , . Bogmærk permalinket.